Ansiktskräm med lavendel

Inlägget innehåller annonslänkar till Svensk Hälsokost.

Det här är nog den bästa ansiktskrämen jag någonsin haft. Inte för att skryta, men ändå..;) Den känns så ren och lyxig. Kanske känns den extra skön för att jag (och min snart 4-åring) gjort den själva och för att det bara är naturliga ingredienser i den.

Här kommer receptet:
- 10 g sheasmör
- 40 g mandelolja
- 10 g avokadoolja
- 6 g bivax
- 5-10 droppar eterisk olja (lavendel hade ju jag)
- 50 g vatten

Mät upp sheasmör, mandelolja, avokadoolka och bivax (jag använde köksvågen). Smält ihop över vattenbad (tex i en djup tallrik ovanpå en kastrull med kokande vatten). Låt det sen svalna till 50 grader (använd kökstermometer).
Koka upp 50 g vatten och låt sen svalna till 50 grader. 
Blanda oljeröran med stavmixer och häll sakta i vattnet under tiden. Fortsätt att röra då och då tills smörjan svalnat. Rör då i den eteriska oljan och häll upp i en ren glasburk. Voila!